Werken met een deelnemerslijst

Het kan zijn dat je naast de gegevens van de hoofdboeker, ook aanvullende informatie over de medehuurder(s) wilt opvragen. Dit kan via de deelnemerslijst-module. Volg onderstaande stappen om de module te activeren:

1) Ga naar ‘instellingen'in het linker menu, vervolgens naar 'deelnemerslijst’ en selecteer ‘deelnemerslijst: ja’ en klik op ‘opslaan’ (zie afbeelding 1).

2) Vervolgens kun je formuliervelden aanmaken (zie afbeelding 2 en 3 als voorbeeld). Deze gegevens worden na het boeken aan de hoofdboeker gevraagd per e-mail.

3) Zoals in stap 2 aangegeven kun je na het boeken, de aanvullende gegevens van de medehuurders opvragen. Het bijbehorende e-mailsjabloon kun je vinden onder ‘instellingen' > 'e-mail' > 'deelnemerslijst’ (zie afbeelding 4 als voorbeeld). Deze tekst wordt na de boeking automatisch verstuurd.

4) De configuratie is klaar. Ga naar het betreffende verhuurproduct (of meerdere producten) en zet de deelnemerslijst ‘aan’ > zie afbeelding 5.

Waar kan ik de aanvullende gegevens terugvinden?

In de boeking kun je rechts van de boekingsregel terugvinden of de aanvullende gegevens ook daadwerkelijk zijn ingevuld (zie afbeelding 6 als voorbeeld). Kleurt het poppetje rood dan zijn de gegevens nog niet ingevuld. Bij oranje zijn de gegevens gedeeltelijk ingevuld en bij groen is de informatie compleet . Klik op het poppetje om de informatie te bekijken en eventueel te exporteren naar Excel of PDF (zie afbeelding 7 als voorbeeld). Je kunt vanuit hier ook handmatig het ingestelde e-mailsjabloon versturen (zie afbeelding 8).

Geen toegang tot deelnemerslijst

Heb je een mail met het verzoek om de deelnemerslijst in te vullen naar een gast verstuurd, maar krijgt de gast de melding dat hij/zij hier geen toegang tot heeft? Dan komt het e-mailadres dat in de boeking staat niet overeen met het e-mailadres waar de mail naar verstuurd is.

Zorg dat het e-mailadres in de boeking hetzelfde is als het e-mailadres waar je de mail naar verstuurt. Dan krijgt de gast wel toegang en kan de deelnemerslijst worden ingevuld.