Verwelkom de gasten alvast per mail

Onder ‘instellingen' in het linker menu ga je naar 'e-mail’ (zie afbeelding 1). Daar is het mogelijk om een nieuw sjabloon aan te maken, hiermee kun je  bijvoorbeeld een sjabloon aanmaken waarmee je jouw gasten een aantal dagen voor aankomst verwelkomt per e-mail. Lees onderstaande stappen om een ‘welkom sjabloon’ aan te maken:

1. Selecteer ‘type' > 'opmaak’ (zie afbeelding 2). Je verstuurt zo een e-mail zonder vermelding van de boekingsgegevens.
  2. 2) Kies ‘automatisch mailen: ja’ en geef aan hoeveel dagen voor aankomst het bericht verzonden mag worden.
  3. Vul een interne titel in. Deze titel is zichtbaar voor de beheerder, niet voor de ontvanger.
  4. Vul vervolgens het onderwerp van de e-mail in (bijvoorbeeld 'Jouw vakantie begint bijna!').
  5. Vul dan de pagina kop in. Deze wordt bovenaan de e-mail getoond.
  6. Optioneel kun je een bijlage toevoegen en meesturen. Denk hierbij aan  een routebeschrijving bijvoorbeeld.
  7. Optioneel kunje ook een product-specifieke bijlage meesturen. Onder ‘beheer' > 'objecten’ kun je per verhuurproduct een bijlage toevoegen onder het tabblad ‘bijlagen’.
  8. Vul in het tekstvak de gewenste tekst in. Onderaan de tekst-editor staan een aantal [tags] vermeld. Deze kun je toevoegen zoals op afbeelding 2 wordt weergegeven.
  9. Als alles ingesteld staat klik je ‘opslaan’. Het bericht ziet er als volgt uit, zie afbeelding 3.