Boekingsbevestiging instellen

Zodra er via het 123Boeken-systeem een reservering wordt afgerond, ontvangt de gast hier automatisch een bevestiging van. Je kunt de tekst van deze bevestiging beheren onder ‘instellingen' > 'e-mail' > 'boekingsbevestiging’ (zie afbeelding 1). Klik vervolgens op het bewerkingsicoon (potloodje) en lees onderstaande toelichting door.

Type
Boeking: je stuurt de boekingsbevestiging als e-mail (standaard)
Opmaak: je stuurt een e-mail zonder vermelding van de boekingsgegevens. Deze optie wordt veel gebruikt bij boekingsaanvragen waarbij de boekingsregels nog niet mee verstuurd worden.
Boeking als PDF: je stuurt een e-mail met daarin de boeking als bijlage. Klik hier voor instructies om dit te gebruiken.

Interne titel
Deze titel is zichtbaar voor de beheerder, niet voor de ontvanger.

Onderwerp
Vul hier het onderwerp van de e-mail in (bijvoorbeeld: Bedankt voor uw reservering)

Koptekst
Pagina-kop dat bovenaan de e-mail wordt getoond

Bijlagen
U kunt eventueel bijlagen toevoegen die standaard mee verstuurd worden, bijvoorbeeld een routebeschrijving.

Koppel verhuurobject bijlage
Onder ‘beheer' > 'objecten’ kun je per verhuurproduct een bijlage toevoegen onder het tabblad ‘bijlagen’. Deze informatie wordt op productniveau mee verstuurd.

Teksteditor
Het sjabloon van de boekingsbevestiging heeft twee tekstvelden. De tekst in het eerste veld wordt boven de boekingsregels geplaatst en het tweede veld eronder (zie afbeelding 3 als voorbeeld).

Rechts bovenin de tekst-editor staat een knop [tags] vermeld. Deze kun je toevoegen aan de tekst.

Specificeer BTW:
Schakel hier de BTW specificatie in of uit.

Betalingsregels:
Hier kun je kiezen uit 5 verschillende factuurinstellingen waarbij de regels “restbetaling” en “openstaand bedrag” gevarieerd vermeld worden:
> instelling 1: zonder vermelding 'restbetaling' en 'openstaand bedrag'
> instelling 2: alleen vermelding van 'openstaand bedrag'
> instelling 3: vermelding 'restbetaling' en 'openstaand bedrag' (meest gebruikt)
> instelling 4: vermelding van alleen 'restbetaling'
> instelling 5: vermelding van openstaande bedragen per post (aan- en restbetaling)