Productgroep aanmaken

Indien u meerdere accommodatie typen aanbiedt of een combinatie van bijvoorbeeld appartementen en boten, is het handig om met productgroepen te werken. Op deze manier deelt u de verhuurproducten op in groepen zodat u makkelijk kunt filteren in het boekingsoverzicht, planbord en aankomst- en vertreklijsten. Daarnaast is het mogelijk om per groep te bepalen welke betaalmethode men kan selecteren tijdens het boeken. Bij bootverhuur wilt u wellicht alleen online betalen aanbieden en bij uw appartementen mag dat ook per overschrijving bijvoorbeeld.

Om gebruik te maken van productengroepen gaat u naar ‘beheer>objecten’ en selecteert u bovenin uw scherm de tab ‘productgroepen’ >zie afbeelding 1. Volg dan de volgende stappen:

1) klik op ‘toevoegen’ en vul een titel in, bijvoorbeeld ‘appartementen’ > zie afbeelding 2.
2) selecteer optioneel de gewenste betaalmethodes die de gast te zien krijgt tijdens het online reserveren > zie afbeelding 2, 3 en 4.
3) stel vervolgens per verhuurproduct in bij welke groep het hoort > zie afbeelding 5 en 6.
4) als dit staat ingesteld kunt u hier op filteren in het boekingsoverzicht, planbord en aankomst- en vertreklijst > zie afbeelding 7,8 en 9.